Hasiči v škôlke

13.04.2011 22:43

 

 

 

                V rámci preventívno-výchovnej činnosti nášho zboru,  v spolupráci s miestnou materskou školou, sme dňa 13.4.2011 zorganizovali besiedku o hasičoch a ich práci s našimi škôlkarmi. Na tejto akcii sa podieľal veliteľ zboru, pán Holovár Štefan a zástupca veliteľa, pán Siman Matej.

                Program tohto veselého stretnutia mal dve fázy. V prvej sme si hravou formou pomocou obrázkov povedali veľa zaujímavého o práci hasičov a ich bežnom pracovnom dni. Povedali sme si, aké rôzne priestory môžeme nájsť na hasičskej stanici, čo hasiči robia keď nikde nehorí, prečo majú na svojich autách majáky a sirény, ako to asi vyzerá po vyhlásení poplachu, zopakovali sme si aj telefónne čísla, aby sme vedeli, kam máme volať, keď budeme potrebovať hasičov. Zistili sme, prečo majú hasiči rôzne autá a na čo ich potrebujú a používajú. Dozvedeli sme sa, že hasičov potrebujú nie len pri hasení požiarov, ale zachraňujú životy aj pri dopravných nehodách, ekologických haváriách či iných mimoriadnych udalostiach ako sú napríklad povodne.

                Novozískané vedomosti, ktoré boli do týchto chvíľ len teoretické, sme si v druhej fáze mohli vyskúšať aj prakticky.  Presunuli sme sa na ihrisko, kde si detičky mohli vyskúšať zapájanie hadíc a ich rozhadzovanie. Povedali sme si na čo slúži rozdeľovač, hadice, nasávací kôš, ako sa vytvára dopravné a nasávacie vedenie a veľa veľa iného. Deti si mohli vyskúšať aké ťažké sú penotvorné prúdnice, rozdeľovač a iná vecná výzbroj používaná hasičmi. Pre deti bola asi najzaujímavejšia ukážka hasenia ohňa pomocou hasiacich prístrojov.

                Tak ako sa deti tešili z našej prítomnosti, nás tešilo ich zanietenie a radosť, ktorá z nich priam vyžarovala. Stále sa zapájali do aktivít a preto sme sa rozhodli, že im pripravíme ďalší deň s hasičmi na ich sviatok – Medzinárodný deň detí.

 

 

Ďalšie fotky nájdete TU!